Bújdosó hús
Remek egytálétel, laktató és finom
Hozzávalók:
6-8 szelet sertéskaraj
1 közepes fej vöröshagyma
pirospaprika
só
bors
mustár
szerecsendió
1 pohár tejföl
fél kg száraztészta (spagetti vagy szélesmetélt)
reszelt sajt gazdagon (trappista, parmezán vagy esetleg füstölt)
A húst kiveregetjük, megkenjük vékonyan mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Addig kifőzzük a tésztát.
A húst forró olajon (legjobb az oliva) oldalanként kb. 3-3 percig sütjük, majd kiszedjük. A fennmaradó olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd, mint a pörköltnél, pirospaprikával megszórjuk. Kevés vizet öntünk rá, majd behabarjuk a tejföllel.
Ezt a szószt ráöntjük a tésztára és összekeverjük.
Egy közepes tepsiben egyenletesen elterítjük a tészta kb. 1/3-ad részét, majd szépen elrendezve rárakjuk a hússzeleteket. A maradék tésztát kupacokba a húsokra pakoljuk.
A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt szép aranybarna lesz.
Remek egytálétel, laktató és finom
Hozzávalók:
6-8 szelet sertéskaraj
1 közepes fej vöröshagyma
pirospaprika
só
bors
mustár
szerecsendió
1 pohár tejföl
fél kg száraztészta (spagetti vagy szélesmetélt)
reszelt sajt gazdagon (trappista, parmezán vagy esetleg füstölt)
A húst kiveregetjük, megkenjük vékonyan mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Addig kifőzzük a tésztát.
A húst forró olajon (legjobb az oliva) oldalanként kb. 3-3 percig sütjük, majd kiszedjük. A fennmaradó olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd, mint a pörköltnél, pirospaprikával megszórjuk. Kevés vizet öntünk rá, majd behabarjuk a tejföllel.
Ezt a szószt ráöntjük a tésztára és összekeverjük.
Egy közepes tepsiben egyenletesen elterítjük a tészta kb. 1/3-ad részét, majd szépen elrendezve rárakjuk a hússzeleteket. A maradék tésztát kupacokba a húsokra pakoljuk.
A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt szép aranybarna lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése