2008. január 5., szombat

Bújdosó hús

Bújdosó hús

Remek egytálétel, laktató és finom

Hozzávalók:

6-8 szelet sertéskaraj
1 közepes fej vöröshagyma
pirospaprika

bors
mustár
szerecsendió
1 pohár tejföl

fél kg száraztészta (spagetti vagy szélesmetélt)

reszelt sajt gazdagon (trappista, parmezán vagy esetleg füstölt)

A húst kiveregetjük, megkenjük vékonyan mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

Addig kifőzzük a tésztát.
A húst forró olajon (legjobb az oliva) oldalanként kb. 3-3 percig sütjük, majd kiszedjük. A fennmaradó olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd, mint a pörköltnél, pirospaprikával megszórjuk. Kevés vizet öntünk rá, majd behabarjuk a tejföllel.
Ezt a szószt ráöntjük a tésztára és összekeverjük.

Egy közepes tepsiben egyenletesen elterítjük a tészta kb. 1/3-ad részét, majd szépen elrendezve rárakjuk a hússzeleteket. A maradék tésztát kupacokba a húsokra pakoljuk.
A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt szép aranybarna lesz.

Nincsenek megjegyzések: